Lang leve de fietsaccu met de volgende tips

Er wordt wel eens gezegd dat een fietsaccu maar maximaal drie jaar meegaat. Maar wist je dat dat langer kan? Als jij ervoor zorgt dat je de accu op een juiste manier oplaadt gaat de fietsaccu veel langer mee dan je durft te dromen. Daarnaast kun je gebruik maken van het reviseren van je fietsaccu om er nog langer mee te doen. Neem de volgende tips ter harte en bespaar jezelf geld, tijd en een hele hoop ellende.

In zeven stappen naar een levenslange accu

• Je hebt net je elektrische fiets gekocht en kunt er eindelijk een stukje op rijden. Laad de accu niet op voordat je er gebruik van maakt. Rijd daarentegen eerst de accu bijna leeg. Zodra de accu nog één streepje heeft. Laad je deze de eerste drie keer volledig op zonder onderbrekingen.

• Rijd de accu de eerste drie keer ook niet volledig leeg, maar sluit de fiets op de accu aan zodra er nog één indicatieblokje brandt.

• Beschikt de elektrische fiets over een afneembare accu, zorg er dan voor dat de accu op een plek ligt met kamertemperatuur. De batterij is namelijk niet bestemd tegen extreme temperaturen. Heb je geen afneembare accu? Vraag bij Hessels2wielers in Meppel eens naar de andere opties.

• Fiets de eerste 200 kilometer niet op volledige ondersteuning, maar kies voor een iets mindere ondersteuning. Niet alleen jij moet aan de fiets wennen maar de fiets moet ook aan jou wennen.

• Als je de fiets langer dan een maand niet gaat gebruiken, zorg er dan voor dat de accu half opgeladen is. Daarnaast is het belangrijk dat je de accu loskoppelt van de fiets tijdens de maand stilstaan.

• Zorg ervoor dat je diepteontlading voorkomt door de accu nooit (echt nooit) helemaal leeg te laten lopen. De batterij kan beschadigd raken en dat wil je natuurlijk niet. Laad de accu daarom na een lange fietsrit meteen op. Ben je toch te laat met het opladen van de accu en heeft die er geen zin meer in? Laat dan een revisie op de fietsaccu plaatsvinden. Bij accureviseren.nl kun je dat snel en gemakkelijk laten doen.  Zo kun je direct een nieuwe fietstocht maken.

• Laat de fietsaccu nooit langer dan 24 uur aan de lader zitten. De accu heeft namelijk genoeg tijd gehad om zich volledig op te laden en langer aan de lader.

Houd je aan de bovenstaande tips en verleng de levensduur van je accu. Zo blijft de accu je langer dan drie jaar trouw en sta jij niet zomaar in the middle of nowhere met een lege fietsaccu.