Waarom een fietsverzekering?

Ben je een groot liefhebber van fietsen? Dan ben je waarschijnlijk regelmatig op pad. Er is bij veelvuldig gebruik van de fiets dan ook sneller kans op schade. Denk hierbij aan het vallen met de fiets of je krijgt te maken met een aanrijding. In beide gevallen is het fijn als je fiets goed verzekerd is. Ook wordt de fiets vaak verzekerd tegen diefstal omdat dit helaas nog veel voorkomt, zeker in grote steden.  Met een fietsverzekering kun je ervoor zorgen dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Soorten basisverzekeringen

Als je fiets wordt gestolen of als je schade aan je fiets krijgt is dat natuurlijk erg vervelend. Daarom is het verstandig wanneer je een fiets koopt, ook meteen een verzekering hiervoor af te sluiten. Er zijn twee verschillende type basisverzekeringen. Namelijk de verzekering tegen diefstal en de verzekering tegen beschadiging van je fiets. Een combi van deze twee is ook mogelijk. Hiermee ben je in beide gevallen verzekerd.

 

Aanvullende verzekering

Naast de verzekering voor schade en diefstal kun je ook kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen, waaronder verhaalsrechtsbijstand. Deze verzekering is voor wanneer je schade aan de fiets krijgt door de schuld van iemand anders. Jouw verzekeraar zorgt er dan voor dat de kosten verhaald worden op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. Ook kun je kiezen voor de pechhulp verzekering waarmee je altijd verzekerd bent voor pech onderweg. Daarnaast is er nog de ongevallen verzekering. Als je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met de fiets, wordt er uitgekeerd aan jou of jouw nabestaanden.

Hoe zit het met mijn eigen risico?

Als je fiets is verzekerd kan het voorkomen dat je alsnog een deel eigen risico moet betalen. Dit verschilt per verzekeraar en het hangt vaak af van de soort schade en het type fiets. Bekijk daarom van tevoren goed wat de voorwaarden zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga op zoek naar verschillende verzekeraars en vergelijk ze om zo een goede fietsverzekering te vinden die bij jou en jouw wensen past.