Word gezien met fietslampjes in deze donkere dagen!

Na een heel kwartaal te hebben kunnen genieten van de zon,  is de zomer nu weer voorbij. De winterdagen zitten er weer aan te komen en daarmee ook de gezellige dagen. Lekker eten met kerst, lootjes trekken met sinterklaas en genieten van al het vuurwerk dat in de straten wordt afgestoken op oudejaarsdag. Ook begint het bij alle Nederlanders weer te kriebelen als de thermometer weer onder het vriespunt staat. Massa’s mensen vragen zich af of de Elfstedentocht dan eindelijk zal komen dit jaar.

De prijs van veiligheid

Het klinkt allemaal erg gezellig, maar de winter heeft ook een schaduwkant.  ‘s Morgens gaat op tijd de wekker. De gordijnen worden open geschoven, maar het blijft donker. Groepen fietsers gaan weer op weg naar school of naar het werk. Ze stappen in het donker op de fiets en komen in het donker weer thuis. Met de zomer nog in het achterhoofd beseffen veel fietsers niet dat ze niet gezien worden door hun mede verkeergangers. Hierdoor vinden de meeste ongelukken in het donker plaatst. Het is dus erg belangrijk om gezien te worden en de fiets te voorzien van een voor en achterlicht. Elektrische lampjes zijn tegenwoordig al voor een paar euro te verkrijgen. Met alle webshops van tegenwoordig hoeft u niet eens de deur meer uit om een paar aan te schaffen.

Een kleine investering spekt uw portemonnee

U kunt veel kosten besparen door simpelweg een paar fietslampjes aan te schaffen voor op de fiets. Het fietsen zonder licht is nog steeds één van de meest uitgedeelde boetes. Het ministerie van Justitie toonde aan dat het aantal van deze fietsboetes weer enorm is toegenomen.  Dit jaar werden er 4.763 boetes opgelegd voor het fietsen zonder licht. In het tweede kwartaal van vorig jaar was dit nog maar 2.334. Het grapje kan u tegenwoordig al 70 euro kosten. Wanneer u alleen voor of achterlicht voert  kost dit al 35 euro. Wanneer u geen van beiden aan heeft staan wordt het al 70 euro. Persoonlijk vind ik dit zonde geld. Voor dit geld kunt u een heel aantal lampjes kopen. Bereid u dus goed voor op de winter en zorg voor lampjes op de fiets. Dit is voor u én voor uw portemonnee erg gunstig.

Geef een reactie