In het kader van “of zoiets”: een artikel over Hardloopkleding

Hardloopkleding

Broeken
Het type broek dat u tijdens het hardlopen draagt hangt voornamelijk af van het weer. Bij een temperatuur onder de 12 graden is het aan te raden een lange broek te dragen. Wanneer uw spieren koud zijn presteren ze minder en hebt u meer kans op blessures. Boven de 12 graden is het prettig om in een korte broek te lopen. Hoewel het nog fris kan aanvoelen buiten stijgt de lichaamstemperatuur tijdens het rennen zodanig dat u het snel te warm zult hebben. U kunt kiezen voor een loszittende of tight fit broek. De laatste is wellicht meer gestroomlijnd maar de beslissende factor is persoonlijke keuze.

Jassen
Aan de hand van de hierboven genoemde temperatuur kunt u kiezen voor een shirt met korte of met lange mouwen. Hardloopkleding is meestal gemaakt van technische materialen (geen katoen) en zijn vocht-afvoerend waardoor u geen plakkerig of zweterig gevoel krijgt. Bij kouder weer of bij sterke wind kan het prettig zijn een ademende maar winddichte jas boven uw gebruikelijke shirt te dragen.

Schoenen
Hardloopschoenen zijn het meest belangrijke accessoire tijdens het rennen. Als je goed zittende schoenen hebt gaat het rennen vanzelf gemakkelijker. In onze hardloopspeciaalzaak All4running bieden we een gratis loopanalyse aan waarbij ze de positie van uw voeten tijdens het rennen bekijken en bepalen of uw voeten wellicht baat hebben bij bijvoorbeeld extra ondersteuning in de zolen van de schoenen.

Sportbeha’s
Voor de dames die hardlopen is de beha een ander belangrijk kledingstuk. Hardlopen is een intensieve sport waarbij het lichaam ferme schokken oploopt dat het borstweefsel kan beschadigen en slapper maken. Een goede sportbeha zit strak om het lichaam en beschermt de gevoelige delen die het kwetsbaarst zijn voor intensieve bewegingen. Sportbeha’s bestaan in verschillende soorten die afhankelijk van de soort sport meer of minder ondersteuning bieden. Hardlopen valt onder de zwaardere, intensievere sporten. En dan is ook de hardloopkleding een factor van belang.

Geef een reactie